| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 810  [Dalších 740 >>]
monam 158013
24.7.2021 10:48:01
Romano, nemusíš jim odpouštět. Ale nepřemýšlej nad tím, neřeš to. Čím více se budeš užírat tím hůř ti bude. Málokdo má v rodině ideální vztahy. Já se od části své rodiny odřízla, prostě jsem je úplně vypustila. Od té doby se ničím neužírám, pro mě neexistují. Staré křivdy už jsem zapomněla.
Marika Letní 140743
24.7.2021 10:35:25
Romano zapracuj na odpuštění sobě. Na sestru se vy.... to hoď za hlavu, když jsi nepodala oznámení hned, teď už to od sebe odhoď a nevyhrožuj jí, to ti nic nepřinese, jen se v tom motáš dál a řešení to nepřinese. Nemusíš jí odpouštět, prostě to pusť od sebe a nebabrej se v tom. (Vím, že to není jednoduché, ale chci tím říct, že jí nemusíš odpustit ve smyslu, že se nic nestalo a jedeme dál. Jen to pustit pryč a nezabývat se tím, je to minulost a nezměníš to.)

A jak tu popisuješ kolik léků jsi zkusila... a ptáš se co kdo užívá a podle toho si to necháš příbuzným psát... nepůsobí to jako dobré řešení. Točíš se v kruhu. Najdi jiného psychiatra, ať to někdo vidí novýma očima. Začni znovu se všemi vyšetřeními.
Marika Letní 140743
24.7.2021 10:31:11
"v mém okolí mají problémy se žlučníkem zpravidla ženy, které se na někoho intenzívně zlobí "

Nejen, ženy ~;) Taková ta "lidová moudrost" celkem napovídá.... říká se, že někdo se "žlučuje", je "žlučovitý" o lidech, co se zlobí, vztekají, nejsou v klidu, asi to bude mít něco společného.

Takže po vyloučení jiné příčiny, bych opravdu zapracovala na řešení psychiky, terapií a v případě takových problémů, jak popisuje Romana (nemůže spát, dlouhodobě má problémy), tak fakt AD. A to nejsem ten, co je považuje za řešení kdejakého smutku nebo složité situace.
Škrpál 70170
24.7.2021 9:55:00
ano Kat, přesně tak....Ta věta "neochránila jsem svoje děti" je hodně zásadní...~n~
Škrpál 70170
24.7.2021 9:52:40
Romano, to je fakt hrozně líto, že se ti tohle stalo.~n~ ~n~ Spousta věcí, které píšeš, nyní dává smysl.~n~
Nečekej na omluvu, to příliš nefunguje (ačkoli já sama taky vlastně čekám na omluvu, taky mám dojem, že mi ji příbuzenstvo dluží). Jak mi opakovali na terapii: můžeme jenom změnit chování ke svému okolí, a ono potom možná změní svoje chování k nám. Ale raději to nečekejme, nechme se případně příjemně překvapit.~d~
Tchýně se mi kdysi telefonicky omluvila. To jsem koukala jako blázen. Stejně jí ale přístup k nám domů zůstal zapovězený, neumím to racionálně vysvětlit, ale prostě je to takhle lepší.~d~ Vím to. Jinak jí ale kdykoli pomůžu, když bude v úzkých. Ale budu to dělat hlavně kvůli MM, abych mu ulehčila.
Děti nechtějí vidět dokonalou matku. Dokážou s ní i prožít a sdílet různé zátěžové situace. NEJDE je ochránit od všech špatných věcí, které život přináší. Moc ale dětem pomůže (a obohatí je to), když uvidí, jak se z těch událostí matka "vyškrábala", že to zvládla.~d~ To je pro ně mnohem větší poselství, než život bez starostí.
Potřebuješ si popovídat s opravdu dobrým odborníkem. Hledej pomoc, zasloužíš si ji. Nech si pomoct tam, kde to umějí. Potom se uleví i dětem. U soudu spravedlnost spíš nenajdeš, bohužel (právnička kdysi vyprávěla, jak to u soudů chodí).
Je to ohromnej kříž, kterej na tebe byl naložen, ale prý nikdo nedostaneme větší kříž, než takový, který je v našich silách zvládnout. Přeju hodně síly.~;(( Budu na tebe myslet.~;((
K_at 121378
24.7.2021 8:20:15
Romano, základ je vyloučit fyzickou příčinu. Tedy znovu gastro, ale i kolonoskopii. U někoho osvědčeného. A to trestní oznámení jsi asi podat měla, musela jsi mít navíc zhmoždění po těle. Takhle nemáš v ruce asi nic. Je mi to líto. Věřím, že děti to zvládnou. A je moc dobře, že jsi odešla. Nicméně celková tvá úzkostnost, hrůza z kovidu, to, co tu roky píšeš - zvážila bych terapii. A taky bych zvážila dost fest to, do jaké míry děti vnímají tu vyhrocenou dlouhodobou situaci kolem kovidu a tvých obav z něj. Jestli kovid a opatření nemáš jako zástupný problém v tom "neochránila jsem je". To totiž není až tak pravda. Protože jsi ODEŠLA. Zamezila jsi dalším eskalacím. Na to zkus myslet. To zvládne málokdo.
Rodinová 140078
24.7.2021 7:56:29
Ty nekde ctes, ze jsem psala vysadit?
Psala jsem zkusit prestat…
Škrpál 70170
24.7.2021 0:50:07
ještě jsem chtěla vyjádřit, ale je to samozřejmě čistě laický názor, že v mém okolí mají problémy se žlučníkem zpravidla ženy, které se na někoho intenzívně zlobí ~d~ Nedokážou odpustit, samy sobě i druhým.
Škrpál 70170
24.7.2021 0:43:53
Romano, co dobrý psycholog? Ne že bych já měla stopro perfektní vlastní zkušenost, ale myslím si, že dobrá terapie je základ. I když jsem tam kdysi pořád brečela, brečela, brečela (až už to bylo faaakt hodně trapný)~d~ Vyzkoušela jsem dvě doktorky, obě s naprosto jiným přístupem. Některé momenty, kdy ze mě vytrysklo nějaké zvláštní vyjádření (sebe samu jsem šokovala), nebo jak doktorka reagovala, si budu pamatovat ještě dlouhé roky - jsou to hodně zajímavé momenty - a fakt to člověka posune dál. Některé kapitoly ve svém životě definitivně zavřeš, jiné obrečíš a vyčistíš si to v sobě, něco ještě čeká, až přebolí; něco, cos považovala za svoje slabiny, nově pojmenuješ jako svoje přednosti - takže se ti mnohem líp "dejchá".
Často jsem slyšela názor, že terapie je jenom pro slabochy. Jsem přesvědčená, že terapie je naopak pro statečné, pro ty, kdo se nebojí "setkat se sám se sebou". Anebo se bojí, ale se staženou p.delí do toho stejně jdou.
monam 158013
24.7.2021 0:32:40
Nedocitam lepim náhodně
Jaké léky bereš? I některá psychofarmaka si dokáží pohrat s jaterními enzymy.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 810  [Dalších 740 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.