Katka, 28. tyden | •
|
(4.4.2000 15:32:11) Ahoj Káčo, pravidelně sleduji příspěvky nejen tvé, ale i všech ostatních těhulek. Už jednou jsem ti psala názor na lékaře ve Zlíně. Teď bych se chtěla zeptat, kolik si přibrala v těhotenství. Já jsem ve 28. týdnu a už mám 10 kg navrch. Přitom do 4. měsíce jsem vůbec nepřibrala. Cítím se však dobře a i ostatní mě odhadují na daleko nižší váhu. Nevím, jestli se mi nezadržuje voda v těle a mám taky strach, jak to vše po porodu shodím. Snažím se jíst zdravě, ale je pravda, že koláče a sladké si neodpustím. Chtěla bych znát názor i ostatních těhulek. Zdraví Katka
|
Soňa | •
|
(4.4.2000 15:41:12) Ahoj Katko,
moje kamarádka porodila v 6. ledna krásného chlapečka. Je drobné postavy (před těhotenstvím byla velmi štíhlá)a měří cca 163 cm. V těhotenství nakonec přibrala 20 kg. Teď necelé 3 měsíce po porodu má lehkou nadváhu oproti dřívější váze 3 kg (což vlastně nic neznamená vzhledem k tomu, že kojí). Takže si myslím, že si vůbec nemusíš dělat starosti - přibírání v těhotenství je individuální!!
Hodně pohody přeje Soňa
|
|
Danka, som v 28 týždni, prvé miminko | •
|
(5.4.2000 11:02:46) Katka, aj ja som v 28. týždni tehotnosti a do piateho mesiaca som nosila normalne veci č.38. Od piateho mesiaca som začala priberať rýchlejšie a teraz mám tiež 10 kg navrch. Nikto mi neverí, že som toľko pribrala a málokto mi tiež verí, že som vôbec tehotná. Takže sa nestrachuj a ak si bola pred tehotnosťou štíhla ako aj ja, váha 65kg a výška 182cm, tak to po pôrode rýchlo zhodíme. Prajem veľa trpezlivosti. Dana z Martina, SR.
|
Alena, 15. tyzden tehotenstva | •
|
(5.4.2000 13:08:46) Ahoj Danka, som rada ze som nasla nejaku Slovenku na tomto forume. Som z LM a tiez cakame miminko. Chcem sa ta opytat ci uz ste sa rozhodli v akej nemocnici privedies svoje miminko na svet. Rozhodujem sa totiz o MT a tak by som rada vedela, ake su tam skusenosti so starostlivostou. Mozes mi odpisat aj sukromne na mail. Zdravi Alena z LM(ciastocne aj z MT)
|
pre Alenku | •
|
(6.4.2000 8:07:42) Alenka, som rada že si sa mi ozvala a zároveň sa čudujem, že tu na tejto stránke rodina.cz nie je viac žien zo Slovenska, lebo u nás podľa mojich surfujúcich skúseností nie sú vôbec podobné stránky o miminkách a maminkách. V ČR je to aj na solídnej úrovni, keď to porovnávam aj so svetom./childbirth.org,babycenter.com.../ Čo sa týka Tvojej otázky,miminko privediem na svet určite v Martine, lebo svokor tam pracuje ako pôrodník / MUDr. Žigo /.Podľa ohlasov žien čo rodili v Martine, je tam celkom príjemný tím ľudí a prostredie sa tiež dá vydržať. Neviem aké je to v LM, ale myslím si že by si mohla mať miminko aj v Martine. Chodí tu veľa žien aj z iných okresov a dosť vzdialených. Potom napíšem aké to bolo. Dana
|
|
|
andrea | •
|
(7.4.2000 11:48:30) ahoj Danka,
som rada,ze nie som jedina co tak pribrala.Momentalne koncim 27. týžden a am 76 kg.Tehotenstvo som zacala so 63 kg. PEvne verim, ze to po porode zhodim podobne ako tomu verite i vy. Maj sa krasne
Aďa
|
Alena, 16. tyzden | •
|
(11.4.2000 10:20:23) Ahoj, ja mam s vahou komplexy. Ked som bola naposledy v poradni, tak sme tam boli 4 zeny naraz. Som sa az hanbila, ze zeny mali 90, 80, 70 kil a ja slabych 55. Ja si myslim ze vela zalezi na metabolizme zeny. Moja mam pribrala tiez 9 kil ked cakala mna. Asi to zalezi od genov. Dolezite je vela pit tekutin v tehotenstve a malo solit.
|
Katka, 29.týden | •
|
(12.4.2000 8:20:33) Ahoj Aleno, nechci tě strašit, ale v 16. týdnu jsem také měla pořád stejnou váhu jako před těhotenstvím. Jásala jsem jak vůbec nepřibírám, ale do měsíce bylo všechno jinak a já rychle váhově dohnala ostatní těhulky, aniž bych chtěla. Jen ti přeji, aby to u tebe bylo jinak a přibrala jen těch 9 kg. Hodně zdraví přeje Katka
|
|
|
Eva | •
|
(12.4.2000 8:17:33) Ahoj Andrea, tvůj příspěvek o váze mne zaujal, protože při prvním těhotenství jsem začínala taky jako ty na 63kg a před porodem jsem měla 78kg. V době šestinedělního šílení a intenzívního kojení jsem do dvou měsíců měla 60kg. Pohoda. Jenom pak až jsem skončila s kojením jsem měla tendenci tloustnout i z vody, takže od té doby se musím hlídat jako ostříž.
|
|
|
|
Káča Skokanová | •
|
(12.4.2000 21:28:40) Ahoj Katko,
teď už počítám 32. týden a zatím mám 9 kg navíc. Myslím, že jsme na tom úplně stejně. Já zezačátku taky nepřibírala, až tak od 5. měsíce. No jsem zvědavá, s kolika kg navíc skončím...
Měj se hezky, Káča
P.S. Ani já tomu koláči a sladkému občas neodolám.
|
|
|