| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Jak se zbavit plen

 Celkem 3 názorů.
 Bára, 4děti 
  • 

Re: Prosím poradte mi jak mám Odnaučit na pleny 

(29.5.2008 6:45:13)
Nám se tedy osvědčilo nechávat co nejčastěji s holým zadečkem, doma přes den nebo v noci. Ono to těm dětem vadí, jak jim to všude teče ...a tak se snaží tomu předejít. Nemusí to fungovat, že, ale každá zkušenost dobrá :-)
A noční čůrání - zkuste upravit pitný režim. Je to fuška, dohlížet na dítě, aby pilo celý den tolik, že mu večer asi 2 hod před spaním nedáte žádné pití, max. trošinku něčeho, co nemá rád(aby se napil opravdu jen malinko), ale po čase si zvyknete. A pak ho můžete zkusit dávat v noci vyčůrat - vystihněte si kritickou hodinku, vzbuďte ho(ji) a dejte vyčůrat. Oni to někteří dr. neschvalují, že to nemá účinek, ale nám se to osvědčilo.
Můžete si zavést i systém odměn - udělejte si tabulku a každý den ráno namalujte obrázek(mráček-mokro nebo sluníčko-sucho), nalepte nálepku, dejte razítko, něco děťátku dejte (my jsme dávali kostičku lega - super, za chvíli bylo po problému a syn dostal zbytek stavebnice).
Hodně trpělivosti :-)
 Gábina, syn 3 roky 
  • 

Re: Prosím poradte mi jak mám Odnaučit na pleny 

(31.5.2008 9:10:19)
Dobrý den,
tohle je velmi individuální záležitost, co se osvědčí jednomu nepomůže druhému. Nám také pomohlo to že syn, zejména přes léto chodil s holým zadkem a v obýváku byl vždy připraven nočník, navíc jsme měli celkem výhodu, že on sám začal v jistý okamžik pleny odmítat, nevím asi mu vadili. Navíc když měl jít spát, tak jsme mu asi hodinu před tím nedávali napít. Dnes jsou mu tři roky a kousek a jsme úplně bez plen. Mám ale kamarádku, která má téměř čtyřletého syna a ten má plenu na spaní, jinak je bez ní a na záchod si bez problémů kdykoliv dojde. Zkoušela již syna dát spát bez pleny, ale i když se počůral nevzbudil se a spal klidně v mokrém. Ráno po probuzení pak plakal a říkal že nechtěl. Takže Vám nezbude než zkoušet a zkoušet a zase zkoušet. :-)

Držím Vám palečky aby se to povedlo v co nejkratší době, protože ve školce by to být problém mohl, hlavně technický. :-)

Gábina
 Míša 
  • 

Re: Re: Prosím poradte mi jak mám Odnaučit na pleny 

(8.7.2008 21:23:29)
Dobrý den,
chci se jen podělit se svou zkušeností s nočním počůráváním. Syn 6 let měl do 2 let pleny i přes den, pak jsem ho na různé rady nechávala bez plen přes den, ale klidně byl i v mokrém a nedělala jsem nic jiného než prala počůrané věci.Tak jsem ho začala pravidelně dávat tak po 2 hodinách na nočník a zabralo to, ale jen přes den.Všichni mě sice ujišťovali, že brzy mu ty pleny začnou vadit a přestane, ale nic takového se nekonalo.Také jsme zkoušeli v noci bez pleny a každé 2 hodiny na nočník, ale brzo jsme to vzdali.Přestal teď v 6 letech a občas má ještě nehodu.Hlavně radím dítě zbytečně nestresovat a netrestat za to.Hodně trpělivosti.Hodně totiž hraje velkou roli psychika. Hodně úspěchů.Míša

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.