VYBRALA JSEM SI Klaudiánovu nemocnici podle informací uvedených na internetu, hlavně mne zaujala možnost volby co se týká polohy při porodu, holení a klistýru.Jak jsem byla naivní, že jsem tomu uvěřila. Nikdo se mě samozřejmě na nic neptal.Do porodnice jsem nastoupila 4 dny před porodem, protože jsem přenášela . Když jsem začala rodit, byla jsem na gynekologii a tam jsem musela zůstat prakticky celou 1. dobu, protože praxe je taková, že na porodni odd. se jde až je vidět "progrese". Měla jsem celou dobu nepravidelné bolesti, takže mi nikdo nevěřil, že opravdu rodím. Na sál jsem šla po schodech, když už mi začala 2. doba, od toho okamžiku do narození naší dcery uplynulo asi 10 minut, to mi ale ještě nejprotivnější ženská, jakou jsem kdy viděla stihla dát klistýr a celou mě oholit.bylo mi tedy málo platné, že jsem si pár měsíců před porodem prohlédla balony, žebřiny, vanu, nikdo mě k tomu nepustil. Celou 1. dobu jsem se na gyn. odd. snažila někam schovat před svou spolubydlící, protože mi bylo trapné před ní hekat, neměla jsem žádnou možnost si od bolesti ulevit.(do sprch jsem se sama bála, dělalo se mi tam špatně a sestra na tomto oddělení na to neměla čas).Také jsem si představovala, že se mnou bude manžel, tak jako u mého 1. porodu, ale bylo mi řečeno, že může až na sál, tam ale za těch 10 minut nemohl stihnout dorazit a taky by mi tam už nebyl nic platný.Můj celkový dojem z K. n. není negativní, ta příšerná sestra na porodním sále byla naštěstí jediný nepříjemný člen personálu, na kterého jsem narazila, bohužel ale nejdůležitější pro pohodový porod. Musím na druhou stranu velmi vyzdvihnout příkladnou péči novorozeneckého odd., byli úplně skvělí!!!
Předchozí