Nu.. k Medley TOTO... http://satkyzavsechnyprachy.blog.cz/
Jejich výrobky bych nekoupila ani za nic, paní je leda "tvrdý" agresivní obhodník, ale bez znalosti věci a bez ohledů na zákazníky... její výrobky jsou buď kopie, nebo šunt, většinou obojí. Akort mají "reklamu" a odkazy na shop snad všude, bojím se otevřít krabičku sardinek..
Kdykoliv se o Medley začne víc mluvit, zvláště negativně, objeví se v diskuzi někdo, kdo tam nikdy předtím nebyl a začně zboží chválit.
Zase, jo, může to bejt náhoda a jo, může to někomu vyhovovat, ale nevím.. pokud není srovnání, odnosí se v čemkoliv, co má dva konce.
Medley jsem testovala a test je v blogu. Měla jsem i pružný, fotku jsem sem věšela a do toho se fakt bezpečně uvázat nedá, je široký s bídou 40 cm.
Největší adept na titul "Výrobek roku" má jejih funkční šátek.
Popisek"Termo funkční šátky vhodné především do teplého počasí. Proč nosit body z termofunkčních materiálů pod šátek, když šátek sám je termoregulační!!! Vyrobeno z 85% bio organická bavlna a 15% přírodní kapok.
Vlastnosti:
- termoregulační (vzduchem naplněné duté vlákno) -"
No, museli by jste ten šátek nosit na holým těle a nosit nahatý mimino. Navíc 15% čehokoliv z toho termofunkční neudělá, kapok má blíže k hedvábí svými vlastnostmi... paní zřejmě pohpila po svém popisek z moraviatexu "Kapok vlákno se sestává z asi 80% vzduchu, který dává dobré termoregulační vlastnosti úpletům zhotoveným z tohoto materiálu"
Wiki praví... Vlákna dosahují délky 10-40 mm. Protože jsou asi z 80 % dutá, váží jen 0,35 g/cm³ (říká se jim také „rostlinné peří“ nebo „rostlinné hedvábí“). Vlákno sestává ze směsi ligninu a celulózy, je silně vznětlivé, má nízkou pevnost, jemný voskovitý povrch, vysoký lesk, ve vodě se nepotápí a unese až 36ti násobek vlastní váhy. Kapok obsahuje zvláštní hořkou látku, která odpuzuje hmyz.