Katko, já jsem v Bohunicích rodila a na šestinedělí jsem strávila 11dnů, takže dost dlouhá doba na to, abych poznala jak to tam chodí... Nevšimla jsem si ani jednou, že by se tam k miminkům někdo nechoval hezky nebo že by se tam miminka nechávala plakat... Kdykoliv jsem potřebovala malou pohlídat tak nebyl problém, prostě jsem jim ji tam přivezla a vždy mi ji pohlídali. Při porodu jsem měla větší ztrátu krve a tak jsem malou nechala první noc u sestřiček také úplně bez problémů. Než mi ji dali na pokoj tak mi jedna ze sester předvedla vše potřebné k péči o miminko, zkontrolovala kojení a až po tomto "školení" jsem si ji mohla vzít, což je taky super. Děti jsme si mohli koupat na pokoji, ale kdo si nebyl jistý - jako Já - tak koupal u sestřiček. Péče tam byla podle mě naprosto super a velice profesionální i milá!
Ad porod, porodní plán jsem neměla, ale všechno se mnou konzultovali takže si také nemohu absolutně stěžovat. Malou jsem rodila předčasně tak mi nejdřív doktor vysvětlil, že zavolá k porodu i dětskou lékařku "kdyby něco" a ta mi posléze vysvětlila, že malou zkontrolují na místě, ale že si ji pro jistotu hned odvezou, protože jako nedonošeneček měla předpoklad horší termoregulace a zároveň jí provedou případná nezbytná vyšetření pokud to bude nutné (nštěstí nebylo, byla jen chvíli na vyhřívaném lůžku). I přesto jsem malou ihned po porodu dostala na břicho abych se s ní mohla "poňuchat" a ukázali mi ji ještě než ji odvezli. N šestinedělí mi pak dr.hned vysvětlila, že je malá naprosto v pořádku atd.
Já bych k Milosrdným rodit nešla, protože to není "můj šálek kávy", ale přijde mi hloupé tvrdit o jiných porodnicích, kde jsem nerodila, že je to tam horší v něčem, co je přinejlepším založeno na "jedna paní povídala"... (Já taky znám holku, kterou u Milosrdných nechali rodit 36 hodin údajně bez pomoci, ale kdo ví, co všechno za tím bylo a jak to bylo ve skutečnosti...)
Každopádně dokavaď je to v Brně ještě možné vybírejte porodnici podle vašeho "srdce". Tam, kde se vám bude líbit, kde budete cítit, že tam se vám bude rodit jedna báseň, tak tam prostě jeďte rodit, všude je to hlavně o lidech a ty neovlivníte tak aspoň to prostředí když vás osloví