Přidat odpověď
ahoj. Taky trpím na migrény. Vlastně jsem si dlouho myslela, že to mám od krční páteře. Někdy ano, je to u mě spojené, někdy vůbec. V těhotenství v první půlce jsem jí měla skoro každou neděli a někdy až 3 dny (ne ale s max. intenzitou po celou dobu). Někdo zmiňoval ibalgin v těhotenství, ja myslím, že ibalgin se nesmí, že se smí jen paralen. Radši se zeptejte. Minulý týden už jsem pár dní cítila takové napětí v šíji a pak přišla migréna. Naštěstí ten den měla volno moje masérka. Vzala jsem si paralen a šla na masáž, pomohlo to. Někdy pomůže, když se prospím, někdy mě to naopak dorazí.
Spouštěčem je u mě čokoláda, občas když jsem se přejedla v restauraci, nebo naopak když jsem měla velký hlad a nenajedla se včas. Když mám žízeň a nenapiji se včas, když se mi chce na "malou" a držím to a hned nejdu. Nebo když cítím po obědě velkou únavu, předržím to a nedám si kafe. Zjistila jsem, že mi vadí i delší cesta v autě. Mám to asi spojené s tím krkem, krční páteří. Migrén mám míň, když mám více pohybu a pravidelně masáže. V těhotenství ale stačilo málo (např. ten hlad) a nepomáhalo ani cvičení (dokopala jsem se chodit na těhot. jógu a cvičila) ani masáže, prostě nic.
Zatím mi není tak zle, že bych nebyla schopná provozu. Zatím jsem nezvracela. Ale zhoršuje se to.
Předchozí