U nás se začalo látkovat právě díky tatínkovi. Po porodu jsem byla totálně grogy, on se o syna staral první týden a hned po příjezdu z porodnice ho začal přebalovat do látkových plenek. měli jsme tehdy naivně klasické čtvercovky, moje mamka ho naučila to vázat, on to pak učil mě
. Já jsem to s čtvercovkama nezvládla, ke konci šestinedělí jsem ale naštěstí objevila moderní plenky, ty mě pro látkování zachránily
Pak mě to popadlo a testovali jsem různé plínky, asi v 10 měsících muž položil na stůl ultimátum, že chce jeden komínek denních a jeden komínek nočních plen, že odmítá přemýšlet, jestli má teď dát flanelku nebo bamusku, protože se jde ven... Tak jsem obměnila výbavu a bylo vše v cajku. U dcery odmítá jednorázovky používat úplně, vadí mu.
Důvod pro látkovky u nás byly zdravotní důvody, nechtělo se nám na děti dávat něco, co zakázaly v tamponech. K tomu se pak přidružilo to, že nám miminko v jednorázovce nevonělo. Doteď nám oběma i u cizích miminek jednorázovky smrdí...
Tatínek je u nás ten, kdo látkování vždycky držel a do jednorázovky balil jen v nouzi nejvyšší. Plínky máchá, věší, skládá, když je potřeba. V šestinedělí u syna žehlil 5 týdnů večer co večer čtvercovky (já bych to nežehlila, jemu to nedalo
)