Ahoj holky,
tak já jsem naprosto spokojená s šátkem AMAZONAS, je pevný a malé se v něm hodně líbí po všech stránkách.
Co se výběru látky týče - NASNAŽTE SE NA ŠÁTKU UŠETŘIT a ušít si jej třeba sami z látky z metráže!!! Jinak můžete sobě i prckovi docela slušně ublížit.
MUSÍ BÝT PRUŽNÝ PO DIAGONÁLE, NIKOLI DO DÉLKY ČI ŠÍŘKY a nesmí se látka rolovat (na šířku) - tohle vám běžná látka prostě nikdy nezaručí. Při uvázání dítěte v dobrém kvalitním šátku se nemusíte bát, že mimčo bude "padat", prostě uvážete šátek a postupně můžete i dotahovat, aniž byste udělaly jediný uzel. Látka se totiž jednoduše do sebe "zažere/zaklesne" a drží. Kdo to nevyzkouší, nepochopí. Když to viděl manžel, kterého jsem k šátkování dostala, kroutil nad tím hlavou. Nezapomeňte, že budete prcka vázat nejen doma, ale i v terénu - tam jej alepoň nejvíc využívá moje rodina.
MMJ se domnívám, že zdravé děťátko si přeje každá máma, tak proč šetřit na nepravém místě?
(přirovnala bych to k obuvi: levná od "ťamanů" vs. dražší ortopedická ... ovšem rozhodnutí je na rodičích)
Tak to jen tak na okraj
Přeju hodně úspěchů s výběrem a následně co nejkrásnější okamžiky při samotném šátkování :))))