Ahoj, chtela jsem se s vami podelit o vyzkouseny recept na rohliky, ktery delam jiz delsi dobu , a ktery mi nejvic ze vsech vyhovuje, a hlavne tyto rohliky mi nejvic pripominaji rohliky z obchodu.Pekla jsem snad podle vsech receptu, ktere jsou na dame a jinde, ale vzdy na druhy den se me vytvory nedaly jist.
Je to recept pro 16 kusu !!!.
420 ml mleka 1 PL octa 700 g hladke mouky 1 kostka drozdi + mala lzicka cukru 2 CL soli
Dulezite je nechat vytvarovane rohliky nebo housky nejmene 45 minut !!! na plechu kynout, pred vlozenim do trouby ( horky vzduch na 200 st.)pomazu vlaznou vodou s trochou oleje, nebo muzete pomazat dle libosti treba mlekem nebo vajickem. Pecu 20 minut. Po upeceni ihned odkladam na mrizku a vychladnute vkladam do sacku.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.