Přidat odpověď
Ještě mě napadá (znova jsem si přečetla ty perly)...není to náhodou tak, že lékaři jiných specializací se už dávno chovají k lidem jako lidi, zatímco gynekologové mají pocit, že porucha není na jejich přijímači?
Za jednu dlouhodobou hospitalizaci (před-při-po porodu) jsem se setkala s lékaři a sestrami několika specializací a suveréně nejhůř se chovali právě gynekologové. Respektive, všichni kromě gynekologů se chovali báječně, slušně a profesionálně. Kromě gynekologů (a jedné externí ORL) mě za celý měsíc nikdo neurazil, nejednal se mnou povýšeně, nezkoušel se mnou manipulovat, zesměšňovat mě, nenutil mě, ať si své léky sháním sama po všech čertech, že on se tím jako můj ošetřující lékař zabývat nehodlá neboť neví jak (asi neumí napsat předpis), neodmítl respektovat doporučení jiného lékaře, nenechal mě ani moje děti schválně trpět bolestmi, nenarušil bez dotazu, jestli s tím souhlasím, moje soukromí a neodmítl mi poskytnout informace.
Takže shrnuto podtrženo: co se týče krčské nemocnice, pediatry, neonatology, očaře, kardiology, internisty, zdravotní sestry, sanitáře, uklízečky, roznašeče jídla (snad jsem na nikoho nezapomněla), bych si klidně od minuty vzala i domů a vařila bych jim a vařila, aby zapomněli na tu jejich kantýnu, z gynekologů se mi dodnes zvedá žaludek.
A na tu ORL jsem se vybodla a pro své dítě jsem našla jinou. Když mi pak ta původní volala (diagnóza mé dcery by byl asi pěkný kšeft), tón řeči něco mezi mezi jízlivostí a úlisností, řekla jsem jí, že jsme byli už někde jinde a jsme moc spokojeni. Aspoň u ní mám pocit, že jsem těch pár stovek dala vydělat někomu solidnímu.
Předchozí