Přidat odpověď
Marti, ona je ta školní zralost ale taky o tom, jestli to dítě chce nebo ne, protože jestli chce a vlastně jí to někdo zakáže, tak už nikdy chtít nemusí
podle mě čtení a počítání ve školce je dost pádný důvod pro nástup do školy, akorát je potřeba se mu víc věnovat právě v tom, co ješě neumí, zase s ním není práce s učením, každý potřebuje dohnat n+ěco jinýho
já si opravdu neumím představit, co by Tomášek dělal ještě rok ve školce, čte, počítá, zajímá se o všechno
ve škole je spokojený, chodí rozesmátý, tak spokojený ve školce nikdy nebyl, tam ani učitelky nevěděly, že čte, navrhovaly odklad právě proto, že je malý, je nejmenší ze třídy, je roztržitý, upatlá se u jídala i chlebem, je pomalý a všechno možný, ale on sechce učit, tak proč mu to zakazovat? já ho v tom naopak podporuju
navíc, kdyby zůstal ve školce, co by ho nutilo změnit se? aspoňv to, co se změnit dá, co není povaha,když je ve škole, tak musí, ztratí se, zapomene se v buse, no a co, vyřešíme to, vysvětlíme si to a příště to zkusí znovu a snad to nebude mockrát potřeba zopakovat, prostě se to naučí, inteligentní je na to dost, že zapomíná, no tak si zvykne, že když si zapomene deštík ve školce, tak ráno zmokne, a dá si příště pozor, to je přece jeho chyba, ostatní se učí číst a počítat, on se učí starat se o sebe, ve školce by se to nenaučil, zato by šel do první třídy v 7,5, byl by stejný, a k tomu by měl znalosti třeťáka a všeobecný přehled tak na druhý stupeň, protože by pořád četl
dokonce ani v ppp nikdo ani nenaznačil, že měl mt odklad
na konci listpopadu je nejstarší, taky uměl, ale sociálně na to neměl, bál se dětí, je ti introvert, tak šel až těch skoro 7, ale kdyby byl povahy jako Tomášek, tak byl už teď ve 4. a ne ve 3. a já bych neřešila, že si v hodinách maluje, že se nudí
Předchozí