Klaudie, statisku nevím, ale podle vlastních dětí ti můžu odpovědět, že jo - děti obě si uchovali "kontinentnost", nestali se inkontinentní, že by ucvrkávaly co 10 minut (jen při nastydnutí). Syn byl hrozný pijan, ale od mala měl interval 40-60 minut (ale pak to byla dávka!), dcera od narození taky tak, později se to prodloužilo - v roce měli oba dopoledne interval cca 60 minut, odpoledne 2 hodiny.
A dítě, které ví, že budeš reagovat, si dovede počkat. 4 měsíční mimina /obě, kluk průtočák i máločurající holka/ si byla klidně schopná počkat 3 hodiny, než se vrátíme z vycházky a dám je vyčurat... Přepoklad byl, že se vyčuraly - v synově případě i vykadily
- před odchodem a že jsem je měla v šátku nebo nosítku, v kočáru si nepočkali, to začali řvát - oba. I doma si dcera počká, než jsem na ni měla čas a dala jí vyčurat nad záchod (než jsem třeba dovařila nebo dodělala, co jsem měla rozdělaného, 10-15 minut v pohodě).
Myslím, že podobné zkušenosti mají i ostatní maminky reagující na potřeba miminek, ale jestli z toho někdo dělal výzkum, to fakt pochybuju...