druhý porod
Na svůj první porod nemám dobré vzpomínky, rodila jsem v jiné porodnici (která je sice také friendly, ale vše co deklarují jsou jen plané řeči), proto jsem hodně zkoumala, kde přivedu na svět svého druhého potomka. Moje dr. hodně preferovala Brno, ale po první návštěvě jsem se rychle rozloučila, nemám ráda sériovou výrobu a rozhodla jsem se pro Boskovice. Do konce života toho nebudu litovat, odnáším si jen ty nejlepší vzpomínky. Porodní asistenkty byly všechny naprosto úžasné, povzbuzovaly mně i když vše nešlo tak rychle jak bych si představovala a měla jsem tam opravdu pocit, že nejsem jenom "jejich práce" ale lidská bytost o kterou se opravdu zajímají. Zejména bych chtěla poděkovat PA Marcele Řehořové a Tereze Charvátové, které mě porodem provázely. Byla mi nabídnuta vana, která mi úžasně ulevila od bolestí, porodní pokoj byl příjemný, intimní, byla mi nabídnuta žíněnka, balón, vak (na kterém jsem mohla i rodit), pořád byl někdo k dispozici. Samotný porod (i když jsem to v tu chvíli viděla jinak a dala jsem dost zabrat) byl rychlý a příjemný s malinkatým nástřihem, který jsem ale schválila, malá mi byla ihned přiložena k prsu. Při prvním porodu ze mě neurvale v jiné porodnici tahali placentu, tady bez problémů počkali 40 minut dokud se sama neodloučí, samotné šití nebolelo a za 3 dny už jsem o stezích vůbec nevěděla. Čímž děkuji i paní doktorce (bohužel si nepamatuji jméno, ale všichni se kterými jsem se tam setkala byli velice příjemní). Až jsem byla připravená byla jsem převedena na oddělení, kde se o mě všichni starali (snad líp než doma), sestřičky vše vysvětlovaly, všechny byly vstřícné a ochotné. Jídlo bylo chutné a bylo ho opravdu hodně, a sociální zařízení čisté a pěkné. Co mě překvapilo, že na celý pobyt jsme dostávali porodnické vložky a veškeré vybavení, kromě plenek na miminko (ale i ty jsme na první den dostaly). Takže vše co tahle porodnice deklaruje je opravdu pravda, nebo jsem měla neskutečné štěstí. Všem moc děkuji a rozhodně tuto porodnici (až seberu odvahu) zase navštívím :)
Předchozí