nevím, racionální důvod to asi nebude,spíš emoční záležitost. Snažím se být neutrální, nestarat se o to jak kdo komu říká, ale jsou situace, kdy mě tón a způsob oslovení malého či hlavně už ne zas tak malého dítěte zvedne chlupy po celém těle. Třeba malý blonďatý sprateček kope schválně do regálu v obchodě, nereaguje na babiččiny (nejspíš to byla babi) výzvy jako "Leošku nech toho a pojď ke mě" a "Leánku to hodný chlapeček nedělá"... bleeee - ono se to nedá právě moc napsat, to se musí slyšet. Ani tam ta zdrobnělina nemusí být, sousedčino pořvávání na vnuka "Máááátěěějííííí" mi dokonale zprotivilo i nezdrobnělé jméno :-(
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.