Teda abych odbočila od Holandska, já ti můžu maximálně zasvěceně říct jak fungují porody doma v Německu a ve Švýcarsku (vzhledem k tomu že hodlám rodit doma v Německu a jsem od 6tt v kontaktu s týmem porodních asistentek, co se o mě celé těhotenství starají a starat budou do konce šestinedělí- jedna z nich je švýcarka a pracovala leta ve švýcarsku, takže i o tom mám tak nějak přehled), a věř že ani tady sanitka před barákem opravdu nečeká. Vybavení k porodu mají stejně jako ty holandské co tady někdo psal, k porodu přijedou dvě, vlastním autem, a tím bysme se i přesunovali do porodnice v případě problémů plus je tady naše auto. Kdyby došlo k nečekané hodně akutní komplikaci volala by se záchranka, ta by se ovšem volala až v případě kdy by komplikace vznikla.
Oni Němci těma sanitkama docela šetří a jezdí tady podstatně míň než v ČR a jen v oprávněných případech- určitě to nefunguje tak že začneš rodit a zavoláš si sanitku aby tě odvezla do porodnice, to by tě dispečer zdvořile odkázal na taxislužbu
nevozí např. ani nemocné nebo staré pacienty na nějaký zákrok do nemocnice nebo zpět, buď se stará nějaká civilní pečovatelská služba, nebo tyto služby poskytuje rovněž taxislužba a je možné nechat je pojišťovnou proplatit. Když budeš ty nebo tvoje dítě o víkendu nemocné (myslím akutně- horečky přes 40, dítě histericky řvoucí a svíjící se) nepřijede rovněž sanitka, ale Notarzt civilním autem. Sanitka jezdí opravdu jen a pouze k záchraně života. Fakt ji nepostaví jen tak několik hodin před barák rodící ženy