| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já bych si položila otázku, co budu dělat, když bude test pozitivní a jistý? Jak to změní můj vztah k dítěti, na které jsem se tak moc těšila? Jsem ochotná podstoupit potrat? Pokud ne, tak na co potřebuji tyto testy, které jsou i pro miminko stresující?
Představte si samy sebe, že jste v děloze a najednou k Vám přijde něco ostrého neznámého ( jehla pro odběr plodové vody). Jak se budete cítit?
Podle mého názoru se nyní těch testů dělá až příliš moc a maminky a miminka jsou zbytečně stresované, a tatínkové nakonec také. Myslím si, že těhotenství má být období radosti a klidu a míru. Říká se, že jaká je matka, takové je dítě, pokud se týká psychiky. Matka, která těhotenství přijme a je v klidu, má klidné dítě. Kromě toho je pravda, že myšlenky jsou tvůrčí, takže když mám strach, že moje dítě nebude v pořádku, tak opravdu můžou nastat nepředvídatelné potíže.
Stejné otázky bych položila lékařům a lékařkám, kteří taková vyšetření doporučují, především zda oni sami by je podstoupili a co od nich očekávají.
Nebo je to zkouška víry? Tím myslím, že jsou takto maminky a i tatínkové zkoušeni, zda si věří a zda opravdu to miminko chtějí. A také je pravda, že nepředvídatelné a nebezpčné situace můžou nastat kdykoli v životě dítěte.
Někdo se tu odvolával na Ježíše. Ano Ježíš miluje všechny děti bez rozdílu, i ty postižené. Tak proč my lidé potřebujeme dělat "selekci"? Každé dítě jde ke svým rodičům s velkou láskou a mnohdy s těžkým úkolem- naučit svoje rodiče milovat život takový jaký je.
Já sama mám dvě děti dnes již dospělé a jediné speciální vyšetření, které jsem musela podstoupit, bylo na odbourávání cukru kvůli cukrovce mé babičky.
Možná mám štěstí, obě dcery jsou zdravé a to přesto, že největší "problémy" vznikly právě při jejich porodech. První měla pupeční šňůru omotanou kolem krčku a možná to byly právě moje obavy, které toto způsobily. Na začátku těhotenství, o kterém jsem nevěděla, jsem totiž pila tvrdý alkohol, jako desinfekci na zájezdu v Uzbekistánu. Druhá se narodila tzv. řízeným - vyvolaným porodem a dnes vím, že to byla úplně zbytečná manipulace. Jí těch pár hodin a nebo dnů chybí, cítí se být ošizená.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.