Poměr mouka :tuk : cukr má být 3:2:1,cukru stačí míň.1 žloutek,vanilka,citronová kůra. Těsto uplácat rychle a nechat odpočinout.Já si obvykle všchny těsta lineckého typu zadělám najednou o víkendu a v týdnu postupně peču,protože se se samotným pečením neudělá takový čurbes jako se zaděláváním. Lepší podsypat víc,než roztrhané tvary. Hlavně musí těsto zůstat z lednice mírně studené,jak dojde na pokojovou teplotu,tak už je moc měkké a nedá se s ním pracovat. Ještě jeden tip:vykrajovátka pomoučnit.Když jsou moc členitá,tak malé plošky těsta uvíznou ve vykrajovátku a utrhnou se.Mám připravenou malou hromádku mouky vedle těsta a před každým vykrojením si v ní řeznou stranu "namočím".
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.