V Rumunsku jsem byla ale cukroví jsem tam nejedla, jen takovou sladkost, jmenovalo se to "liszty" a bylo to něco na způsob smažených vdolků ale byly to hranaté placičky
mohlo to být nejspíš tohle:
Papanasi
200 g tvarohu
1 lžíce másla
120 g mouky
1 lžíce cukru
citronová kůra
tuk na pečení
kyselá smetana Postup
Tvaroh protlačíme přes síto a dobře promícháme s vejci, cukrem, moukou a citronovou kůrou. Z této hmoty hněteme koláče velikosti dlaně a smažíme v horkém tuku. Podáváme horké a zaléváme kyselou smetanou. Poznámka
recept z Rumunska
a pak jsem našla ještě tohle cukroví
Na netu jsem našla je tohle:
Ořechové cukroví - Gogoše"
kategorie: cukroví vykrajované
recept je určen pro 0 osob(y)
doba přípravy je cca 2 hod.
Ingredience:
240 g pšeničné mouky,
150 g másla,
100 g moučkového cukru,
4 žloutky,
100 g vlašských ořechů,
pikantní zavařenina.
Příprava:
Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme k nim mouku. Těsto důkladně vymícháme a rozválíme do placky silné 1 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru 2,5 cm, uprostřed prstem vytlačíme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem, posekanými ořechy a upečeme v troubě . Do upečených gogošů vkládáme do důlků trochu pikantní zavařeniny.
Převzato z kuchařky : Speciality sovětské kuchyně - moldavský recept
A pak prý pečou ještě kynutý mazanec Cozonac, ale to je velikonoční