Přidat odpověď
Typicky ženské odpovědi, ó bóže... :)) místy to zní jako byste psaly: kiš kiš, mě to prostě jde ani nevím jak.. Není to žádná magie ani nejasná alchymie, kterou zvládne jen ta pravá, se svým tajným know-how.. neexistují ani různé recepty, jednoduše když se nebudete řídit fyzikou tak to nebude fungovat. ale ono je to extrémně jednoduché :D - jednoduše vezmu 1 bílek, počítám že na něj bude třeba nejméně 100 gramů moučkového cukru, ale to jen pro orientaci, ve skutečnosti gramáž znát ani nemusím. Cukr prostě do toho bílku přidávám, dokud není dostatečně tuhý, nasycený - dělá špičky a drží. Toť vše. Toť opravdu vše!! O solamylu jsem v životě neslyšel. A citron - ten dávám na chuť, tolik kolik chci, raději více, aby to bylo na chuti poznat a nebylo to mdlé. Pokud byste to dělali jinak, komplikovaně, podle výše zmíněných receptů, může se vám stát, že bude poleva poloprůhledná, roztékavá a kdo ví co ještě.. na některých fotkách je to vidět:( Stejný princip - přidávat dokud to není dost tuhé - platí i u pusinek. Asi 20 let jsem se trápil, proč se mi nikdy nepodaří.. až jsem přišel na to, že se musím vykašlat na recepty, a to z vysoka, protože tam je zapotřebí mnohem víc cukru než se tvrdí..a taky bohatě postačí sypat a sypat, dokud to není nasycené, dost tuhé..toť celý recept. Rázem jsem měl mistrovsky dokonalé pusinky jako od studovaného kuchaře. Holt je to cukr a těžko uděláme cukrovou polevu nebo pusinku bez cukru...zbytečné se obelhávat.
Předchozí