Já myslím, že můžeš jít ke kterému chceš. U Růžičky jsem nikdy nebyla, ale čekala jsem tam jednou na Krotného, musel k porodu, šel za něho Růžička a všichni v čekárně se zvedli a rychle šli domů.
Je to k naštvání, když lékař nebo lékařka v době těhotenství odjedou. Já jsem měla u Krotkého rizikové těhotenství a mírný zánět na který jsem měla léky.
Když Krotký odjel, přešla jsem k jinému, který je jinak chválený. Chtěla jsem od něho potvrzení o rizikovém těhotenství pro sociálku. To mi nedal s tím, že jsem naprosto zdravá. S léčbou kterou jsem měla zaznamenanou i v těh. průkazce nepokračoval. Místo toho jsem byla 3 dny v nemocnici s vysokým tlakem (nebyl vysoký, jen hraniční). Chodila jsem pěšky z šestidomí a kdo by z toho jejich kopce neměl vyšší tlak.
V nemocnici mi dělali mnoho vyšetření. Tlak celou dobu samozřejmě nízky. Na zánět jsem zase nic nedostala. Za 8 dní jsem byla v nemocnici s bolestma. Měla jsem smůlu, že tam byl zrovna ten blbec. Nejdřív mě seřval, že jsem ho vzbudila. Potom, že si vymýšlím. Přítel ke mě vůbec nemohl.
Takže jsem si to pěkně vychutnávala. Potom na ultrazvuku teda, že asi bolesti mám. Sestry se hádaly, protože semnou žádná jet do Hradce nechtěla. To všechno předemnou. Nakonec jsem musela slíbit, že v sanitce opravdu rodit nebudu.
V Hradci už bylo na nějaké zastavování porodu pozdě, protože ze mě teklo hodně krve, tak rychle na císaře. Já i syn jsme museli dlouhou dobu brát antibiotika právě kvůli zánětu, který porod vyvolal.
U druhého syna jsem chodila zase do poradny do Trutnova. Ke konci těhotenství mě hodně bolela jizva po císaři a na normální porod jsem si netroufla. V Trutnově by mě tak rodit nechali. Jeli jsme do Hradci. Tam byl primář velmi ochotný (sestry děs) a císař z toho byl. Ještě, že tak. Primář zamnou přišel s tím, že byl syn omotaný pupeční šňůrou - 3krát okolo krku. Normální porod by nezvládl.
Jsem moc ráda, že máme aspoň to jedno dítě zdravé.
Musíš si u nich vydupat co chceš. Já jsem byla tak vyšokovaná, že jsem se nezmohla na nic.