Ahoj, jsem vcelku čerstvě těhotná, ale radši už po minulé zkušenosti vybíráme jméno. Máme dva dvouleté kluky - Kristiána a Olivera. Příjmení prozrazovat nebudu, ale prakticky je vhodné vcelku ke každému jménu. Není ušišlané, tvrdé, dlouhé ani krátké, není tipicky české ani se nepíše cize, není legrační apod. Nikoho se stejným příjmením kromě lidí z manželovy rodiny neznám. Takže v tom problém nebude.
Mně se líbí jména spíš česká, manželovi je to jedno - české, cizí, ale hlavně aby neměl špatnou asociaci na někoho, resp. nejlíp, když nikoho s takovým jménem vůbec nezná, protože špatnou asociaci si najde i proto, protože dotyčný nosí brýle
Předběžně jsme vybrali jména Barbara, Michaela a Viktorie. Mému muži se líbí Anna, mně se taky líbí Anna, navíc se tak jmenovala moje prababička, ale nelíbí se mi, když se řká Aničko, čemuž bych se ale v případě Anny neubránila. Pro kluka jsme vybrali zatím jen jedno jméno, a to je Sebastián a snažm se ho dostrkat ke jménu Mikuláš. Co myslíte? Jak se vám tahle jména líbí a máte i další tipy? Pro kluka se nám líbí ještě Vojtěch, Vít a Adam.
Bohužel jména, co se mi líbí, jako např. Agáta, tak to manžel odmítl kvůli Hanychové, kterou ani nezná
, Ladu nechce, že mu to připomíná ladění a tak dál... S ním je to těžké.