| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Sojko, to co popisuješ, tak tohle přesně měla a dá se říct stále ještě trošku má naše skoro 5-letá dcera. Začalo jí to asi před rokem,když si tak zpětně uvědomuju a zapátrám. Moje první reakce byly přesně jako tvoje. Neupozorňovala jsem na to, v rodině ji také nikdo nenapomínal. Myslela jsem, že to přejde,ale BOHUŽEL se to jen zhoršovalo. Nejhorší to měla v září po nástupu do školky. Asi po měsíci (v říjnu) jsem se ptala učitelky, jestli si toho ona všimla a ona, že prý ano, že malá chce vždycky něco říct a že zadrhne a ko-ko-ko-ko-ko-koktá nebo to zas nééééééééééééééééjde říct vůbec. Hned jsem nás objednala k logopedce na Prahu 6, Na Dlouhý lán (Mgr. Kužílková, strašně hodná, umí to pěkně s dětmi) a ta se zhrozila, když jsem jí řekla, že už to trvá skoro rok. Prý jsme měli do 2 měsíců přijít, že řeč se dětem dost fixuje a že se pak vady velmi obtížně odstraňují. Chodíme na logo cca každé 3 týdny, vždy na určitou hodinu, dostaly jsme domů cviky na rozcvičení motoriky mluvidel a hlavně dýchání a klidné mluvení. Začínaly jsme s jednoduchými obrázky (např. pexeso), dcera si asi z 10 jeden vytáhla a já se ptám "Co je na obrázku" a ona mi odpovídá CELOU VĚTOU - např. "Na obrázku je pejsek". Takto děláme řadu deseti obrázků a dcera je pak spojuje spojkou "a" - např. pejsek - a - kočička - a - vláček - a - kytička ........ Potom jsme dostaly cvičení zvuků zvířátek - např. BÚ - dcera se pořádně nadýchne nosem a zkoušíme búúúúúúúúúúúúúúúú zezačátku na 5 vteřin, teď už dokáže i na 10. Obrázky jsme pokročily - dcera už u každého obrázku odpovídá na jednu otázku, nyní už na 3 otázky celou větou a minule jsme dostaly na doma připravit si složitější obrázky - kde už je nějaký děj, aby dcera 2-3 větami sama řekla, co je na obrázku a tímto způsobem pak pomaloučku polehoučku přejdeme prý až na vyprávění pohádek podle obrázků. Musím říct, že se dcera moc zlepšila, řekla bych tak o 80 %, opravdu, všichni doma i známí si toho všimli, jak už pěkně mluví, ale logopedka mi říkala, že určitě budou různé křivky - jednou pěkně, jednou špatně, že na děti působí i kladné emoce, upozorňovala mě, že na Vánoce se to může zhoršit, taky že se to zhoršilo, říkala mi, že se nemám leknout, že tak 14 dní po Vánocích to bude zas lepší. No, Sojko, denně cvičíme alespoň jednou dvakrát a výsledek opravdu stojí za to. Určitě to nenech jako já, jděte na logo dřív, náprava bude jistě rychlejší. Kdybys chtěla kontakt na naší logopedku, tak napiš. Ty jsi myslím se Suchdola, tak na Dl. lán (nahoře na Evropský) byste to měly kousek. Tak to jsou naše zkušenosti. (jinak u nás je to i horší o to, že můj táta trpí koktavostí od dětství, nezbavil se toho, hodně jako zadrhává, dcerka ho miluje a tak si myslím, že jestli to neslyší od dědy nebo jestli to není dědičné, což určitě může být. Jinak u nás v rodině je taky všechno pořádku, akorát starší ségra malou dost zlobí a ona se jí i dost bojí, tak možná z toho. Nic jiného mě nenapadá.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.