Přidat odpověď
Sojko, nebuď. Jsou horší věci na světě, tohle se dá u takhle malé holčičky určitě rychle napravit. Jen to nenech jako já tak dlouho. Já byla s malou i u psycholožky (to mi doporučila naše pediatričky, že prý to bude spíš psychického rázu). No šla jsem tam s ní, taky to bylo na Dlouhásku, ale jako kdybychom tam nebyly. Vlastně mi nic neřekla, s malou ani nepromluvila, malá seděla vedle mě na sedačce, v ordinaci vydejchanej vzduch - šílený, a prej že dcera rychleji myslí, než jí stačí slovní zásoba a já prej mluvím šíleně rychle, že mám já i starší dcera zpomalit, že děti i nevědomky kopírují svoje rodiče a že temto mluvení dcera dennodenně slyší u mě, tak mě automaticky napodobuje,ovšem nestačí jí slova. Jinde problém neviděla, že prý kolem 6 let se slovní zásoba velmi rozšíří a problém mizí. Takže tohle máme od psycholožky. Dřepěly jsme tam hodinu, malá už se po mně válela, uzívaná, navíc na ní něco lezlo. No, pokračujeme na logopedii, minule nás paní logopedka moc pochválila, že malé to jde nádherně, a že je vidět krásně, jak jsme to doma trénovaly. Člověka to moc potěší. Malá dostala takový žlutý papírek a na něj sbírá razítka a minule byla malá tak usměvavá a veselá, že jí paní logopedka chválila, všem to říkala. Víš, Sojko, já se právě taky bála, aby to děti nezačaly hodně vnímat a malé se nesmály. Tohle měl právě náš děda, vyprávěl mi, že v 1. třídě nemohl začít ani číst před třídou, že první slabiku nevyslovil, že měl z toho nakonec komplex a přestal mluvit, aby se mu nesmály. To víš, dřív se na to tak nehledělo, táta je z 5 dětí (samí kluci), máma od rána do večera v práci, neměla čas se tím zabývat. Uvidíš, že to bude zase dobré, dej tomu čas, nic jiného nepomůže. Jo a s tím mrkáním to měla dcera taky, např. i teď, když jí něco nejde říct např. néééééééééééééééééééévim (tak silně mrkne)než tu první slabiku má za sebou. Jo, ten kontakt ještě: Jana Kužílková tel.: 251 097 241
Předchozí