| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dobrý den,chtěla bych se podělit o vlastní zkušenosti. Povolání gynekologa jsem si vybrala v 6.ročníku medicíny .Až do té chvíle jsem netušila jaký obor bych nejraději dělala. Gynekologie a hlavně porodnictví mě nadchlo vlastním optimismem - narození dítěte . To byl hlavní důvod, proč jsem si obor vybrala. Moje dobrá kamarádka z medicíny si také vybrala tento obor a vzájemně jsme se podporovaly .Když jsem nastoupila do zaměstnání padla na mě tvrdá realita, na kterou nás na medicíně nepřipravili.Ani si nevzpomínám , že by námna škole někdo vysvětlil etiku interupce .Po příchodu do zaměstnání jsem se zapsala do oboru a hlavní pro mě bylo , abych získala atestaci . Tenkrát se dělala ještě po 3letech po škole. A tak to začalo, hon na výkony . Už nevím kolik jsem musela mít interupcí , revizí atd . Bylo jich dost . Nikdy jsem si nepřipustila , že vlastně zabíjím dítě , byl to pro mě jen výkon , který musím zvládnout . I dnes to tak je a řada lékařek a lékařů si to vůbec nepromýšlí .Dnes na to ani není čas . V práci je to jen samá honička , musíte pracovat za 2 nebo za 3 , protože je na oddělení málo kolegů a tak kolikrát se nestihne ani oběd ....
Po atestaci , se mi zdály sny . Dělala jsem ultrazvuk pacientce před interupcí a viděla jsem vše tak živě jak vlastně já sama odsávám to dítě , které má již hlavu a nohy , ruce .Nejdřív se bránilo , ale síla podtlaku byla větší , viděla jsem jak ho odsávám po částech . Na konci toho výkonu se na obrazovce ultrazvuku objevil můj obličej . Byla to hrůza , od té doby jsem nad tím přemýšlela a interupce už nedělám . Požádala jsem o to nadřízené , jinak bych musela asi dát výpověď kdyby mě nutili .Musím říci , že po mě se objevili další 2 kolegové co nechtějí dělat interupce . Myslím , že jako lékaři , kteří přísahali , že nesáhnou na život , dle Hipokratovy přísahy je všem lékařům v duši přirozené tento výkon odmítat .Je jenom na společnosti a jejich zákonech co povolí a k čemu tak mladé lékaře nutí ve smyslu přípravy k atestaci .
Vzhledem k tomu, že společnost interupce legalizuje je to jak jít si koupit chleba do krámu. Potřebuju se zbavit nepohodlného dítěte ? Fajn , zajdu ke gynekologovi , sepíšu si žádost a pak výkon 15 minut a je to zamnou . Podruhé si to vyřeším stejně , proč bych brala antikoncepci , když je to v dnešní době tak jednoduché.
Tak mě napadá jaká je vlastně cena života ? Interupce v narkose stojí 3600 Kč , to je cena za život nenarozeného dítěte ? I televizor je dneska dražší .
Proto bych byla ráda , kdyby nikdo na interupce nechodil a nedával tak podnět k lékařskému selhání.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.