Ahoj,
můj první syn se jmenuje stejně jako manžel.
Chci říct, že při výběru jména taky velkou roli hraje příjmení. My máme příjmení složené ze 3 písmen (tj. mužská varianta příjmení), navíc ze souhlásek, a ten, kdo k tomu vymyslel jméno Jindřich, byl geniální
. Prostě jsme u prvního syna nic lepšího nevymysleli, i když by se hodila i jiná jména, př. Richard, Martin, Tomáš, Jakub, Marek....ale to jsou tisíckrát omílaná jména a navíc x-krát v rodině, a Jindřich je opravdu jeden jediný, takže proto jsme se tak rozhodli, nelituju, těch důvodů je vždycky víc....zkušenosti s poštou ještě nemáme, v květnu mu bude teprve 10.
Když jsem byla těhotná podruhé, tak to bylo úplně jasný - holčička by byla pojemnovaná určitě po mě a na chlapečka vymyslela jméno moje mamka - Bedřich a nám se to tak zalíbilo, že jsme mu ho dali, je to hodně podobné jako ten Jindřich a hlavně - pro mě nejdůležitější kritérium - není to jméno, které je na žebříčku top 10 nejdávanějších jmen. Když jsem byla v porodnici, tak tam se mnou byli 4 Janové, 3 Kateřiny, 3 Jakubové....a my jsme byli jediní, až se na nás chodili dívat, jaké hezké jméno jsme dali my
Nevím...., je to věc názoru - někomu se to líbí, někomu ne...dávat jména po rodičích. Ale řekla bych po důkladném prozkoumávání kalendářů se jménama, že všeobecně jsou víc přizpůsobivější dívčí jména než chlapecká - i ta neobvyklá.
Jménum zdar!!! A stejně jsou všechna hezká a pasující, když se hezky říkají