Nebudu ted psat o tom, jake jsou nutricni hodnoty, nebo jestli krava ze ktere je hamburger vyrobeny byla behem zivota stastna, nebo naopak. Vcelku bych i opominula reklamu apod. Ale musim vam rict, co me na McDonald"s vytaci nejvic - vsechny, VSECHNY produkty krome 6ti ktere se u McDonalda prodavaji obsahuji tzv. High fructose corn syrup (cesky asi glukoza-fruktoza nebo neco podobneho). Je to nahrazka cukru, ktera se bezne pouziva v USA, ale kterou se EU zatim snazi kontrolovat a limitovat.Proto ji zatim prave najdete jen ve vsech tech sragorkach z ameriky - subway, mcdonald"s, coca-cola a dalsi. Kdo umite anglicky zadejte si to do googlu, budete koukat co to je. Je to pro telo vlastne jed, chova se to v tele uplne stejne jako alkohol (az na ten akutni stav - ze proste clovek neni opily), ale telo a jatra na to reaguji stejne - zpusobuje to jizveni jater, ketre vede k cirhoze, tuk na jatrech (tady v USA mi osobne gastroenterolog rekl, z ekvuli tomu maji velike mnozstvi malych deti, co uz maji tuk na jatrech (neco, co normalne mivaji az obezni dospeli nad tricet!).Zpusobuje to cukrovku a taky obezitu, proto je v americe tolik tlustych lidi,a tuk se uklada na brise, tak jako u alkoholu, kde je nejnebezpecnejsi.. tahle sragora se do jidla zacala pridavat asi pred 20 ti lety a ted uz je temer ve vsem - jogurty, chleby, marmelady, zmrzliny, i v beznych vecech, kde cukr necekate, jako treba zrovna ten chleba. Vy v Evrope mate zatim jeste stesti, ze se tomu muzete vyhnout. Tedy za predpokladu ze se vyhnete americkym fast foodum. A jen na zaver chci rict, ze nejsem zadny fanatik nebo nekdo kdo nesnasi ameriku. ziji tady skoro 6 let a mcdonalda a tak, jsem si s radosti davala cela leta. Preslo me to pred par mesici, kdy jsem se o tomhle dozvedela a neco vic si o tom zjistila a prodiskutovala to s gastroenterologem...Je to hnus.
Předchozí