Přidat odpověď
Dnešní předešlá diskuze mě inspirovala k této - zajímalo by mě jak jste spokojené se svým křestním jménem, zda jste si ho nechaly změnit či hodláte nechat změnit - popravdě mě by nikdy nenapadlo nechat si změnit jméno a to i z úcty k rodičům, kteří mi mé jméno dali s láskou. Vadilo by vám, kdyby si vaše dítě jednou nechalo změnit své křestní jméno?
Postřehy z mého okolí:
Magdaléna - všichni jí říkají pouze Magdo
Marie - nikdo jí neříká Marie, ale všichni Maruško a dotyčná je z toho nešťastná a všechny opravuje, že je Majka
Milada - jmenuje se tak jedna malá holčička v okolí a já si na to nemohu zvyknout - přijde mi to jméno pro starou tetu a ne malou holku - Milado mi přijde tvrdé a Miládko přitažené za vlasy - jak to přijde vám?
Daniela - nikdo jí tak neříká a jí to mrzí - pro všechny je od mala Dana a dokonce jí přejou na Danu a ona musí vždy vysvětlovat, že je Daniela - to je pak údivu, že se nejmenuje Dana ale Daniela :)
Dagmar - malá sousedovic holka - říkají jí Dášeno a mně to přijde jak na psa tak bych jí říkala Dagmarko, ale to se nelíbí rodičům - tak se přemáhám a říkám Dášenko¨
Anna - jak říkat starší kolegyni které tykám ale vztahy nejsou takové abych jí říkala Aničko? Anno je tvrdé, Ančo hanlivé... stejně nevím jak nazývat dospělou Marii...
Předchozí