Přidat odpověď
Jani, asi záleží, jak náročné na docházku a praxi jsou Tvé obory. Přijde mi, že jestli máš možnost přechodu na dálkové studium, nezní to špatně, otázka je těch praxí, které asi na peďáku máte.
Mně se narodil syn v půlce páťáku na fildě, to už jsem jen psala diplomku a odchodila pár posledních předmětů, což se dalo. Těhotenství jsem naštěstí měla bezproblémové. Ale pak mi bylo dost líto, když jsem se učila na státnice, které byly hodně náročné, a mamka mi hlídala často malého, bylo mi líto, že nejsem s ním, zároveń jsem chtěla rychle dodělat.
Nesouhlasím moc s argumenty, že je lepší začít budovat kariéru před dítětem - já jsem si při druhém dítěti založila živnostňák a dělám práci v obor, která mě baví, pracuji z domu a jsem spokejná. Když to tak cítíš, určitě to jde.
Jen je pravda, že je finanční nevýhodou, že pokud jsi před porodem nepracovala, jsi studentka, automaticky máš čtyřletou variantu RD (21 měsíců 7.600 Kč, pak do 4 let dítěte 3.800). To uznávám že je nevýhoda + Ti nikdo nedrží místo, to beru. Ale stejně řada maminek (aspoň co znám, plánují po dětech měnit zaměstnání). Každý to má prostě jinak.
Předchozí