| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Šmoulata psala:
rozhodně by mě nenapadlo, že ten, kdo plácne batole přes ruku zmlátí 10letýho vařechou :)))
opravdu tímto směrem nemyslím

No to je dobře, že Ty ne. Ale spousta to takhle dělá - batole přes ruku - přece to stačí, je maličké, víc by bylo týrání. Desetiletýho kluka klidně vařečkou nebo páskem - to taky přece stačí, víc by bylo týrání a míň nemá význam, protože by to necítil.
Každopádně dle nich ty tresty musí bolet, protože jinak to není trest. Takže z jejich pohledu je to logické - 10ti leté dítě plácanec přes ruku nebolí, tak se musí stupňovat.
Nechci Tě napadat, i když to tak možná vypadá. Jsem zásadně proti trestům fyz. a jsem pro to, aby se o tom ve společnosti mluvilo, jako o zavrženíhodné "výchově". Na druhou stranu ovšem bych nerada, aby se kriminalizoval každý plácanec.
Znovu říkám - vím, že diskutérky vč. Tebe udrží míru, ale za takové, jako jsi třeba Ty, se schovají tací, kteří své děti opravdu brutálně bijí a bohužel si myslí, že to je normální trest. Oni vůbec nechápou, že dělají něco špatně. Proto je to ve výsledku špatné.
Já sama se už k plácání nemohu vrátit, už to mám nastavené jinak - připadala bych si jako slaboch, když bych děti uhodila. Beru to tak, že moje děti jsou pořád děti a je na mně, abych jim ukázala, že problémy se neřeší bitím, ale jinými způsoby a že to jde, když se chce.
Ale to plácání /nebudu tedy říkat bití/ je "nakažlivé", dcera třeba plácla svého mladšího bratra, protože podle ní nechtěl poslouchat. Vůbec nehodlala přemýšlet, proč on nechce poslechnout. Nakonec z toho vylezlo, že mu v obchodě něco nabídla, on chtěl něco jiného, jenže ona se už o tom nechtěla bavit, vzala to, co původně myslela, s ním se nebavila a tím rozpoutala peklo. Přitom stačilo tak málo - vyslechnout ho a domluvit se s ním. Na své dceři vidím, že to je o netrpělivost a takové, jak to říci, nadřazenosti - já jsem dospělá a velká, ty malý, musíš poslouchat, protože já vím všechno nejlíp.
Ale tak to není.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.