o tohle pejska jsem se taky zajímala(je jich málo), ale nakonec máme Jorkšíra, jsem naprosto spokojená. Hodně lidí nás odrazovalo, různými historkami. Je naprosto poslušný, dokonce s ním dcerka chodí rekreačně na agility a naučil se až cirkusácký kousky
. Já byla od dětství zvyklá na větší plemena s kterými jsme chodili na cvičák. Protože jsem od tohodle mini psa neočekávala žádné velké výkony, tak mě neustále překvapuje a i můj táta, který ho ze začátku moc nebral, tak je jeho obdivovatel. Ale je to o důslednosti a výcviku. Zvládá veškerý povely a navíc přidá akrobatický prvky. Máme bezpapíráka, ale viděli jsme jeho mamču, taťku, babču a sourozence. Přeju šťasnou ruku při výběru pejska. Jinak sousedi mají stejně starého papíráka a je to opak našeho bezpapíráka...dodnes se nenaučil vykonávat potřebu venku, neposlouchá, špatně jim jí a jsou věčně u vete. a bez vodítka ho nelze pustit, je uštěkaný a agresivní na větší pejsky a děti. S naším je velký kámoš a ani já s ním nemám problém, jenom si myslím, že to není vhodný pejsek pro starší lidi, nebo pro lidi s nedostatkem času, potřebuje výcvik a hru. Ještě je jejich velká výhoda, že nelínají a jsou skladný :o))