| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Záleží na postižení.

Když jsem krátce asistovala vozíčkářovi, kterej byl s učivem v pohodě, tak bylo zásadní pomáhat mu se sebeobsluhou.

Když šlo o chlapečka s mentální retardací, kterej byl poměrně zbrklej a někdy se choval tak, že to mohlo vyvolávat posměšky, bylo hlavním cílem usnadnit mu pochopení učiva, vyzvihovat před ostatníma dětma jeho přednosti a tlumit nevhodný projevy.

U dítěte s dylexií a dysortografií, který bylo mezi dětma hodně oblíbený byl cíl jedinej: mírnit projevy těch dys, aby dítě neblokovaly v jiných oblastech a věnovat se víc procvičování.

Já mám teď ve škole neslyšící holčiku - učivo zvládá, je tichá a klidná, takže po vzdělávací a výchovný stránce žádnej problém a tudíž mým hlavním cílem je socializace (od ní k dětem i od dětí k ní).

Když takový dítě může zvládnou učitelka ve výuce, kde ho má i něco naučit, tak proč by ho neměla zvládnou vychovatelka, která s nim žádnej vzdělávací program plnit nemusí? Tím mám na mysli ve družině, která se odehrává ve školní budově. U vejletů je to samozřejmě složitější - neslyšící dítko klidně jet může, u vozejčkáře bude samozřejmě záležet na dostupnosti a u dítěte s MR jestli nehrozí, že uteče do silnice (a pak je to otázka asistenta)...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.