Vlkodavka jsme meli, v lete nam starecek umrel, v uctyhodnem veku 12let (uctyhodnem na vlkodavky)...
Nemohu porovnat s husky...
Ale vlkodav je obecne mirumilovne psisko, nema potrebu byt agresivni - jelikoz uz svoji velikosti vzbuzuje respekt.
Za ta leta (kdy se po nem snazilo xx deti vozit, ci ruzni psi po nem vyjet, malinky pinclove ho stipali do zadni nohy apod "utoky") se nikdy agresivne nebranil, proste se jen zdekoval ze sceny, oklepal pincliky z nohy, sesypal deti ze hrbetu a odkracel dustojne pryc ;-)
Hlida ovsem svoji smecku a uzemi...(nesteka zbytecne, to taky nema zapotrebi;-)
Lovec dusi i telem... (a je to chrti plemeno, takze je nechutne rychly pri behu...)
Chytry pes (a nekdy liny
Kupodivu je pomerne skladny
..
Vlkodavi puberta je vcelku narocna...ma strasnou silu, odtahl nam treba z baraku pruzinovou tezkou matraci a rozebral na prvodily..
Shodil dve plechove popelnice a jejich obsah roztahal po zahrade..
Roztomile 4mesicni stenatko ma velikost dospeleho vlcaka, tlapy jako medved a neohrabanost stenete...takze roztrhane trika, svetry, x krat porazeny na zem nemotorou, co vcas nezabrzdil...ci to prehnal pri hre..
Hrozi prerazeni sanice pokazde, kdyz si k psisku clovek sedne a chce ho pohladit a pes jen zvedne hlavu.. (moje vlastni zuby muzou vypravet )...
Ale vlkodavove jsou jinak strasny mazelove
, to vam potvrdi asi kazdy, kdo je kdy mel
A chybi nam ..
J.