| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Taky jsem mívala favorizovaná jména, která jsem jednou chtěla pro své děti. Jenže jsem si vzala chlapa, jehož bratr a bratranci už dávno mají děti (a stejné přijmení) a všechna moje favorizovaná jména (kromě jednoho) už byla použita. Nelíbilo by se mi, aby se bratránci nebo sestřenky, kteří se pravidelně setkávají, jmenovali úplně stejně, takže jsme začali hledat od začátku. Poslední "přeživší" jméno neprošlo, neboť ho manželovi bohužel zhnusil bývalý velice neoblíbený kolega.

Takže jsem si vzala tužku, papír a seznam jmen podle kalendáře plus rozšiřující seznam jmen, každé jméno jsem si napsala s naším příjmením a škrtala, až jsem se dostala na seznam o deseti položkách. Ten prošel manžel a nakonec jsme se shodli na jednom jméně pro kluka a jednom pro holku. Paradoxně jsem ale při svém zkoumání jedno holčičí jméno omylem úplně přeskočila a vzpomněli jsme si na něj až měsíc před termínem (což bylo fakticky dva dny před porodem). A tohle jméno jsme nakonec vážně dali: máme Jitku.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.