Přidat odpověď
Dočítám postupně diskusi a myslím,že k ničemu podstatnému se dobrat nedá. Já se snažím na návštěvách přizpůsobit,samozřejmě si všimnu týdny nemytého záchodu,zbytků jídla na koberci,hromady psích chlupů,ale jsem na návštěvě,může mě to zarazit,samozřejmě,proto asi Elizie tuto diskusi založila,ale těžko by pomohlo,kdyby řekla své známé,at dá počůrané spodáry do koše na prádlo a vysaje králičí chlupy. Já osobně,pokud by dítě nebylo zjevně zanedbané,hladové nebo týrané,bych to neřešila. Jak jsem psala o své známé,že má doma naklizeno a upozornuje mě na každý chloupek,tak třeba zase nepovažuje za nutné umývat si ruce,ani po záchodě,ani po cestě MHD,prostě nikdy. Pokud mi chce sahat na novorozence,tak se ozvu,protože je to v mém zájmu,jinak neřeším,jen se prostě nedivím,že je pořád někdo z nich nemocný. Sama se považuju za průměr,co se týče pořádku,ale je mi líto dětí,jejichž maminky je stokrát denně buzerují,řvou na ně za to,že si skoply lak na botách,nesmějí s našimi dětmi na odrážedlo,protože mají jediné boty a co kdyby je okopaly,moc mi bylo líto chlapečka,který se dotkl mokrou ručkou nové drahé sedačky a dostal za to brutální výprask(měl dva roky). To si pak myslím,že je lepší být trošku prasátko.Naše holky se převlékají i několikrát denně,nechci je nechávat špinavé,děravé oblečení jim nedávám,ale pokud bych u někoho doma dítě v děravém oblečení viděla,samo o sobě by mě to nezarazilo.V tomto případě zřejmě opravdu je paní čuně,ale určitě,pokud si to sama neuvědomuje,by upozornění nestačilo.
Předchozí