se mi to odkliklo dřív
koupele- ovesné, z pšeničných otrub, z řapíku, z černého čaje (při mokvavých ložiskách), z bramborového škrobu.
Zvláčňující koupele- balneum, oilatum, nalít olej do koupele- slunečnickový nebo olivový.
Vyškvařené vepřové sádlo- pomáhalo mi velice.
Sluníčko a moře- hodně lidem pomáhá, hodně lidí nesnese (například já). Dají se dělat solné koupele doma, můžeš udělat menší koncentraci než má moře a zkoušet co to s miminkem udělá.
Doporučuju koupit filtr na chlorovanou vodu- například na www.proalergiky.cz a upravit lůžka proti roztočům- tamtéž. Pokud se alergie na roztoče zjistí, dá se koupit lux s ultrafialovým zářením, který roztoče zabíjí. Úprava bytu- koberce, čalounění apod. Zvířátka- nemají v bytě kde je prokázaný ekzematik být. Kytky vyhodit a nechat jenom málo, protože vadí plíseň v květináčích. Optimální vlhkost a teplota je taky důležitá (buď koupíš zvlhčovač, nebo odvlhčovač jako my).
Držím palce, je to nepříjemný a já to chápu, ale opravdu to u malých dětí většinou zmizí a bude dobře. Mně to rozhodně nikdy nebránilo v tom, abych byla v životě spokojená a už vůbec ne v partnerských vztazích.