Přidat odpověď
ahoj, já si změnila vloni na podzim příjmení. v 31 letech :) V plánu jsem to měla už ale hodně let. Moje první příjmení obsahovalo dva ypsilony, hrůůůůůza! Kolikrát mi to jméno někdo zkomolil, hlavně paradoxně na úřadech i po předložení OP. Navíc žiji víc jak 6 let v zahraničí, takže jsem chtěla příjmení bez -ová. Paní matrikářka byla suprová, změnu jsem musela provádět v ČR, vyšla mi ohromně vstříc. I když se to schvaluje, už dopředu mne ujistila o tom, že to klapne. Zaplatila jsem 1000 Kč a za 14 dní jsem dostala nový rodný list a OP. Nejsem vdaná, ale to neřeším, protože já žiju se svým jménem. Které navíc bylo po otci, se kterým se od mých 14let nevídám. A ještě jedna důležitý fakt: jméno mělo i velice špatnou numerologikou hodnotu a škodilo mi. Nové příjmení je o mnoho lepší, převzala jsem jej v mužské podobě od mého otčíma. :)
A moji oba rodiče, (otčíma beru jako tátu), mají provedenou změnu křestního jména. Nikdy se s ním moc neztotožňovali, a nové si vybrali samozřejmě jak jinak na základě numerologie. Takže mají oba docela hezká exotická jména. Všichni sme to nechali změnit u stejné jedné matrikářky a ta docela koukala. Brala to s humorem :-D a za celou její praxi sme byli první případi, takže ani zprvu nevěděla, co s náma má vlastně udělat... :-D
Předchozí