Milé maminky, nepanikařte...naše holčičky jsou prostě sice malé, ale přesto ženské. Zkouší naši odolnost a trpělivost. Moje dcera (dnes 10,5 roku) není vyjímkou. Když v pěti letech měla jet do ozdravovny, měla obdobné požadavky. Nakonec jsem se položila a nechala jí udělat 4 růžové proužky do vlasů. Po návratu dcera konstatovala, že už to na hlavu nechce, protože byla mezi malými dětmi a ty to náležitě neocenily a ještě jí říkaly růžovka. V první třídě přišla další vlna krášlení..řetízky, náramečky a sponečky..každý den potřebovala nutně jiné..bojovala jsem jak lev, nakonec však opět vyhrála dcera
. Dlouhé nehty nás minuly, protože si je dcera kousala..tak jsem to postavila opačně, když si je nebude kousat, může si na nehty nalepit kytičky a přelakovat bezbarvým lakem..tři roky nám to trvalo, než se jich dcera dočkala. Dnes máme na krášlení pravidla..řasenka jen o víkendu, nebo na závody (mažoretka), do školy lesk na rty, dnes už nosí stříbrné šperky, má dvě sady a ty střídá. Myslím, že ty naše treperendy potřebují zapadnout do kolektivu a je jen na nás maminkách, jak to udělají.
Proto vám všem přeji pevné nervi a vydržte, dokud si nechtějí propichovat různé části těla, nebo nechtějí tetování, tak je to ještě únosné.