tak tento problém řeším po každé rýmě....
při rýmě vznikne závislost a pak hledám tu pevnou vůli kapky vysadit... trvá to pár dní (chápu, že po dlouhodobém užívání klidně týdnů či měsíců), na začátku kapky nahrazuju Vincentkou nebo Sterimarem a snažím se kapat/stříknout jen na noc a to jen tak půlku toho množství (stříknout z toho dávkovače jen tak napůl).... při poslední rýmě jsem to navíc řešila tím, že jsem si večer nebrala kapky pro dospělé ale pro novorozence - zůstali mi po dceři.
Neodnaučuji se naráz ale postupně.
Ještě mě napadá přes den jen Vincentku a na noc ty kapky naředit Vincentkou - ono jde totiž i o ten pocit že si prostě něco stříknout "musím".
Taky mi dost pomohla mast Borozan z lékárny. Nosní sliznice se musí něčím zvlhčovat a slabá vrstvička krému nejen zabraňuje vysoušení, ale i udržuje vlhkost.
Když někam jdu snažím se si kapky nebrat, aby mě to nesvádělo kapat. Taky mi pomáhá (na chvíli jak jinak, ale každé oddálení kápnutí dobré) kápnout obyčejnou vodu z vodovodu... někdy je to lepší než Vincentka
Vím, že kamarádka se léčila ze závislosti a dostala na to nějakou "náhradu" aby jí to pomohlo od prvních příznaků, takže ORL je myslím v tomto případě na místě.
Jsem teda celkem překvapená jak je tento problém rozšířený.
Hodně štěstí