| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

... já to tak cítím taky, že jsou vlastně hlavním jídlem, praktovala bych to jako třeba v Řecku :-) ~s~. Takové to, že všichni se sejdou, už nikam nemusí (tedy až na to, jít pak spát ;-)), jsou spolu, povídají si, neodbývají to jídlo jen tak mimochodem...
No a alespoň o víkendu to u nás i tak je - to si dáme pozdní dobrou společnou snídani, pak většinou něco hezkého podnikáme (výlet apod., nebo podle situace a počasí), oběd spíš jen symbolický (někde na výletě to ani jinak nejde, ale ani pokud jsme doma, tak většinou nikoho neláká trávit dopoledne v kuchyni, když jsme stejně ještě nadlábnutí od snídaně...) - a večeře pak teplá po návratu z "akce", resp. jako závěr hezkého dne :-)!

Ale v týdne je to jaksi z provozních důvodů trochu jinak - děti jdou do školky a školy, kde mají obědy (což je dobře, nemusíme to řešit); my jdeme do práce (já tedy momentálně převážne z domova) a jídlo se taky řeší v rámci toho - no a sejdeme se tady na tu večeři.

Dříve, když jsem ještě byla na RD, tak jsem často vařila až na večer a přes den jsme měli spíš studené jídlo (chleba/pečivo a k tomu nějakou zeleninku apod.) - přišlo mi to praktičtejší, když je člověk např. dopoledne s dítětem někde na hřišti, na plavání, cvičení apod., pak domů napapat a odpoledne spinkat - tak jsem nikdy nevěděla, kdy bych dělala ten oběd...? Prostě přišlo nám všem lepší a přirozenější dát si spolu pak na závěr dne teplou večeři ~w~, u které je i táta :-).

No ale co jsou děti ve školce a ted i škole, tak je to zas trochu jiné. Vstává se dřív, teplé jídlo přes den mají, tak není až taková potřeba ho dělat večer. (I když nejde ani tak o "teplotu", ale spíš o výživovou hodnotu jídla - třeba omáčka a knedlík, kde není ani trochu zeleniny, je z toho hlediska daleko míň hodnotné jídlo (byť "teplé") než třeba tmavý chleba se sýrem a rajčetem či okurkou ("studené")...)

Nebýt toho problému se vstáváním, tak bych ráda dělala častěji teplé večeře(stejně ale dělám lehké a rychlé) s tím, že bychom se u toho v klidu sešli. Ale dělám je jen někdy, protože by se to prostě časově nestíhalo... ~d~

Je zajímavé číst, jak to kdo doma má - i když vím, že sami musíme najít ten "model", který funguje konkrétně u nás... ~z~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.