| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

... ale syn už číst umí, naučil se to sám cca. v 5 letech. Musím ale říct, že právě to jak se to spontánně učil (zájem o písmenka, ptaní se co je které, napřed velká pak malá, postupně zkoušení jak jdou spojit...) mě utvrzuje v tom, že genetická metoda mi přijde jako dobrá, jaksi "přirozená". Jít oklikou přes nějaké slabiky mně osobně přijde zastaralé a ne moc účelné.
Ale asi jako i jiných oblastech je to velmi individuální... ~d~

Mě by spíš zajímalo, zda jsou v ČR zastoupené ještě jiné metody kromě genetické a té "slabikové" (synteticko-analytické?)?
Třeba z Německa trochu vím o metodě metodu "Lesen durch Schreiben" (čtení prostřednictvím psaní) - tam se děti napřed učí psát a pak terpve číst - prý to je lepší (ale já tedy nevím - ???). Zpočátku můžou psát jak chtěji, pravopis se neřeší... Prý to podporuje ucelenější chápáni textu atd. Ale nevím nic bližšího.
Zná to někdo ? Já jen tak pro zajímavost... ~z~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.