Pawlo - přiblížím ti to - dceřina učitelka byla zároveň zástupkyní a blízkou a dlouholetou přítelkyní ředitele. Ředitel neměl rád problémy, on byl takový usměvavý, fuj, problém, pryč ode mne. No a hlavní šikanovatel - spolužák dcery - to byl zas syn učitelčiny kolegyně a kamarádky. No a ti ostatní - to už je jasný, když se to zametlo, tak se vlastně nic nestalo.
Každopádně jsme měla špatný sny z toho, co jsem se dozvěděla rok na to - ten žák odešel na tzv. výběrovou školu, do šestky a tam hned v prvním čtvrtletí si našel zase partičku nohsledů, kteří si vzali na mušku jinou dívku, která poté dopadla mnohem hůř než moje dcera. Tam to rodiče oné dívky zachytli dřív než já, ale nezmohli nic, kluci přitvrdili, učitelé a ředitel nic neviděli /přece to není možný, premiant, syn učitelky a pana ing. - podnikatele/ a skončilo to tak, jak skončilo. Závěr? Tohle se přehlídnout nedalo, ale učitelům zanedbání prokázáno opět nebylo /ti nepřihlíželi, jen neřešili a chlapec byl už poučený, co a jak dělat a nebo nedělat/, chlapci byli nezletilí, tudíž se to opět odložilo a tento jeden žák byl odejit a odeslán na ZŠ spádové dle místa bydliště.
Závěr - o tom klukovi informace mám, skončil na průmyslovce a školu udělal snad po 6ti letech s odřenýma ušima. No, každopádně - něco shnilého v té jeho rodině muselo být, protože jinak si to neumím vysvětlit. Násilník a manipulátor je to prý pořád - má opět velmi neurotickou a submisivní partnerku, kterou deptá. On už jiný nebude.