Po 5,5 létech velmi intenzivního pečení se mi pokazila pekárna.
Jelikož jsem rychle potřebovala péct, neprováděla jsem podrobný průzkum dostupnosti a koupila Unold - tehdy byl v úžším výběru.
Prozatimní zkušenosti (asi 5 chlebů) jsou spíše rozpačité - kůrka nahoře je pořád divná - taková bledá, mdlá, i když dám nejtmavší kůrku. Uvnitř se mi zdá chleba taky jakýsi divný - moc vláčný.
Použila jsem recepty z příručky i svoje osvědčené přepočítané z původní pekárny.
Překvapuje mě, že pekárna má vlastně jenom jednu délku trvání programu - předchozí měl třeba 6hodinový na francouzský chleba, 5hodinový na celozrný a 4hodinový na "šumavu".
Najde se zde nějaká dobrá duše, která by mi poslala osvědčený recept? Ideálně na sandwichový, žitný a normální "šumavu".
Když pečete z živého droždí, kolik ho tam na velký bochník dáváte?
Pevně věřím, že Unoldu přijdu na chuť a budu s ním spokojena