| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Zdravím,

před pár týdny (tak 3-4) se starší dcerce Janě objevil zarudlý flíček pod okem. Rudá tečka se rozplizla do fleku. Zvětšilo se jí to, upozornila jsem našeho doktora. Dostala na to Locoid Crelo(kožní emulze). Výsledek tak padesát na padesát. Nejdřív to zmizlo, pak se zas objevilo....~d~, mazala jsem i po zmiznutí, ale výsledek fakt nijaký. Nakonec se jí to zpátky rozlezlo už i na druhé oko a trochu kolem nosu a brady.

Trochu mě nahlodala švagrová (ona trochu víc přemýšlí o tom, co doktoři předepisují, totiž víc než já, ale v dobrém). Povídala, že její známí to měli a že to je moc silné a že se toho léku už nezbavíme a stejně to nepomůže (moc jsem jí nerozuměla, ale znejistěla jsem).
Nakonec doktor předepsal Imacort krém. Mažu pečlivě a vypadá to, že to mizí, už jen malý flíček pod okem, zbytek je vidět jen slabě.

Ted se snažím učinit nějaké opatření proti znovuobjevení.

Nevím, z čeho to měla. Když mi bylo asi 22, tak jsem trpěla něčím podobným, snad půl roku mě to trápilo, naše neschopná kožařka to léčila větou "hlavně se neličte" + mastičkou, nevim, myslím,že to bylo taky nějaký imazol či imacort, nepamatuju se. Nakonec mi to zázračně vyléčil obyč obvoďák flucinarem. (do týdne se stal zázrak a obličej jsem měla čistý a od té doby klid).

Ted, když to Janince mizí, tak mně se to objevilo na bradě (nejdřív jsem to považovala za rozňahňaný beďary) a ted jsem objevila to samé na paži v loketní jamce. Zarudlé místo, trochu naběhlé, trochu to bíle šupinkovatí, když to není máznutý.

V rodině alergie nemáme, totiž né potvrzené lékařem. Jen tu mou aférku před deseti lety popsanou výše. Trochu se mi ulevilo, že to nebude žádná alergie na mlíko apod, dcerka vypije dost nutroše, ale já ne, tak v tom to nebude.

Nevim, proč a z čeho se to objevilo. Manžel ani mladší dcerka nemají nic.

Peru momentálně, asi 6 měsíců v Persilu (různé, podle toho co je v akci, gold, sensitive....)
Od července jsem používala aviváž Silan sensitive.
(peru vše dohromady i pro mimino).

Může to být z persilu nebo Silanu? Spíš mě zajímá ten silan, doufala jsem, že to bude šetrné (no jo, zmátl mě obrázek mimča na obalu)

Dřív jsem žádnou aviváž nepoužívala a prala jsem v kdečem (bonux, ariel, formil, ořechy.... jsem experimentátor)

Ještě jsem si vzpomněla, že od srpna chodíme plavat s oběma holkama. Ale s Janinkou chodíme od mala a nikdy problém neměla a ted najednou my obě. Že by se zhoršila kvalita vody? Ale mladší Ája nic nemá~d~ ( i když s tou máme lekce v kádi, ne v brouzdališti, ale počítám, že voda je asi stejná, nevim).

NO, nejčastější odpověď asi bude, že to může být z čehokoliv, co?~t~

Myslíte, že pomůže začít prát v něčem jiném? Za jak dlouho se to projeví? Nebo vás napadá ještě jiná příčina? Je plavání v tomhle případě spíš prospěšné nebo ne? Ke kožní se mi nechce, ta naše je fakt hrozná a jinou budu hledat až v nouzi největší.

Je ještě nějaký jiný šetrný způsob praní?

PS: Nevíte, jestli můžou Flucinar děti? (abych se zbytečně neupínala k možnosti zázračného řešení)

díky za odpovědi a rady~x~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.