Přidat odpověď
Taky mám pocit, že okolo mě každá matka doslova "šílí" a jakmile uslyší o něčem novém, hned do toho svoje dítě taky zasvětí a to z důvodu, aby snad o "něco nepřišlo".
Já mám děti doma a neustále se setkávám s "nepochopením matek z okolí" a co hůř - až odsouzením, že moje děti nechodí do MŠ. (Vysvětlím škatulku "matky z okolí" - opravdu jde jen a pouze o ženy!, protože chlapům je to zvysoka jedno a nemají čas ani chuť se starat o to, zda dávám děti do MŠ.)
Tyto mámy dají dítě do MŠ ve 3 letech a to i když ani nemusí a ještě jim zajistí 4x týdně kroužek, mateřské centrum, hlídání po večerech, návštěvy kamarádek s dětmi, atd.
Dítě sice řve, do kroužku nechce, dalo by přednost klidu a péče od svojí mámy - ta ale tvrdí, že toto je pro dítě to nejlepší. A nedej Bože, když se dozví, že její kamarádka dává své dítě do nového kroužku cizího jazyka. To pak shání a jezdí do jiného města, jen aby její dítě náhodou nepropadlo u obhajoby diplomky kvůli angličtině.
Moje děti jsou doma v klidu, bez spěchu, bez stresu (samozřejmě nemají vše, tak jako nikdo nemůže mít vše), spokojené a šťastné. Jedinou nevýhodou je to, že ostatní s tím mají poměrně VELKÝ problém!
Předchozí