| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

1) Stvořitel je taky proti zdravému rozumu :-), přece to S. Hawking nedávno vědecky prokázal, že neexistuje, a přesto je...~;)

2) Existují různé školy, různé homeopatické postupy, různé možnosti. Jedna z forem hoemopatie je aktuní homeopatie, která řeší momentálně vzniklé stavy. V podstatě se stejným účinkem jako alopatické léky, ale šetrněji. Osobně to moc nepraktikuju, spíš té chorobě nechám volný průběh či léčím přírodně. Ale tady jde nastudovat literaturu, zajít do lékárny, zakoupit prostředek a aplikovat. Výsledek do tří dnů nebo vůbec, pokud se sekneš. Tady není potřeba volat odborníka.

Kombinací různých léků někdo dosahuje výsledků, někdo ne. Ale jde to proti původním homeo zásadám, které stanovil S. Han. - léčit podobné podobným a jediným (jedinečným), tedy ne vším, co mě zrovna napadne. To je tzv. francouzská škola homeopatie, u nás hojně propagovaná firmou Boiron, která poskytovala týdenní homeo školení všem lékařům alopatům zdarma a pak je vyslala do světe šířit dobro. Od tohoto jdu osobně opravdu pryč. Nejsem si jistá, zda toto může člověku ublížit, kloním se k tomu, že spíše ne, ale rozhodně cítím, že nic pro mě. Zde se očekává "nemožné na počkání, zázraky do tří dnů".

Klasická homeopatie předpokládá, že všechny tělesné choroby mají duševní či duchovní příčinu. Vibrací správně zvolené látky se tato příčina odstraní ve vyšších dimenzích lidského bytí (nehmotných), čímž se vzápětí synergickým efetkem upraví i v hmotném těle (zde i odpověď na to, co proboha homeopat odstraňoval u syna - duševní příčinu angín). Vypadá to tak, že se aplikuje jedna dávka léku v různých potencích, pak se čeká, až účinek odezní, léčený se dostane do obrazu jiného léku a takto se postupuje až ke konstitučnímu. Proto to trvá tak dlouho, protože se čeká. Toto S. Han. přinesl světu a takto by to (podle mě) mělo vypadat. Toto funguje a mám to ozkoušené.

Pak jsou ještě další směry, EAV Homeo, konstituční homeo například, autopatie, ale to by bylo na opravdu dlouhé psaní. Některé fungují mimořádně (třeba autopatie), jiné právě trochu svádějí k závislosti na terapeutovi (prošla jsem toho opravdu hodně z oboru, tak můžu posuzovat).

Netvrdím a nikdy jsem netvrdila, že klasická homeopatie je jediná správná cesta ke zdraví. Každý ať si tu svou najde, třeba metodou pokus-omyl, jako já. Třeba i ty ostatní jsou pro někoho vhodné. Proto píšu, že je potřeba se dobře informovat a pak vybírat.

A gratuluju k vyléčení atopáku jinou než klasickou cestou. To se málokdy povede. Viz výše - netvrdím, že homeo je jediná možnost....
Otázkou je, zda se pouze nepřesunul na více tělesnou úroveň,než je kůže a zda za půl roku nevyleze jinde nebo se neobjeví nějaký vážnější problém. Ale tato jistota tu není nikdy, ani u léčby klasickou homeopatií ne. Dceři se exém taky po třech letech vrátil. Patrně se vyskytla nějaká nová příčina, nebo se to tehdy nedořešilo.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.