| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

to mě mrzí. Taky zažívám úzkost když věci nejdou jak si je vymyslím (třeba že se budu učit -pak se mi nechce, nebo jsem unavená, druhý den to nestihnu a třetí den mi to sedí na prsou že jsem nesplnila co jsem si předsevzala a tíží mě to....). A vzdorovat tomu moc nejde - teda u mě - dokud nezvládnu to co jsem potřebovala udělat/splnit. Pak teprve si můžu odfrknout. Což bude třeba u tebe potíž - pokud si přeješ otěhotnět a vnímáš to takto nebo nějak podobně....
Jediné co mi pomáhá - dávat si malé cíle. Prťavounké. Jednotlivé. Třeba když mám stres, že mám doma binec, nestihla jsem xxx věcí, řeknu si že dneska určitě zvládnu aspoň pověsit prádlo. A když to udělám, pochválím si se :-). Sice tím nevyřeším veškerý provozní nepořádek, ale je to krůček. Nebo že po sobě umyju nádobí atp. Za každou splněnou činnost se pochválím a pak je mi o kousíček líp, kousíček té úzkosti zmizí - ve smyslu "vždyť na tom pracuju, bude líp". Tak třeba pokud bys to chtěla aplikovat na sebe, dávej si malé úkoly jak budeš pečovat o své zdraví, abys byla zdravá a připravená maminka - že si dojdeš pro kys. listovou nebo nějaké vitamíny, někdy zas že si dáš masáž nohou či zad, že začneš jíst zdravá jídla (mírný detox) - resp. že ten konkrétní den si dáš salát, další zas okurku a tak.... jednotlivosti. Mohlo by ti to pomoct cítit se líp, když uvidíš že se ti daří plnit jednotlivé kroky.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.