Přidat odpověď
pracovní pauzu jsem měla vždy jen po dobu MD, jakmile jsme přeskočila na RD, pracuju. S jedním dítětem jsem do práce chodila každý týden a pracovala během poledního spánku dítěte a večer. Po druhém porodu je to horší. Starší sice chodí do školky, ale nespí tam, přes den se holky ve spaní přesně vystřídají, takže pracovat mohu jen po jejich uložení večer a to nemám každý večer sílu, takže někdy je to hodně o přemlouvání. Ale chci si udržet kontakt s oborem, tak se zatím vždycky zvládnu přemluvit.
Hlídání babiček nemám, jedna pracuje a přes týden nemá čas vůebc, druhá je sice v důchodu, ale hlídat nechcem, přijede se s vnoučaty potěšit, ale já se nemůžu vzdálit. Výjimečně ji požádám, když potřebujui naléhavě s k lékaři, ale jinak nic.
Do práce chodím jen díky jedné dlouholeté rodinné známé, která mi holky pohlídá obě. Teď jí je dávám cca co 3 týdny na 3/4 dne. Kdyby nebyla, musela bych s prací praštit nebo si hledat někoho cizího na hlídání a měla bych s tím velký problém, protože takhle malé děti by se mi nechtělo svěřit někomu cizímu.
Předchozí