Přidat odpověď
Teď jsem dočetla diskusi, vzhledem k tomu, že jsme si diagnostikou nedávno prošli, tak ještě upřesním: dr. Krejčířová má dlouhé objednací doby, přesto kratší než APLA, tam bychom čekali 8 měsíců. Navíc se vyšetření u ní nehradí, stačí žádanka od pediatra na psychologické vyšetření, v APLA se hradí snad dva tisíce. To jsou jen praktické informace.
Vroni, určitě bych synkovi tuto diagnostiku nechala udělat. Moc ti rozumím v tvých pocitech, prožívala jsem totéž ... několik dlouhých měsíců jsem se zmítala v hrůze z toho, že můj syn má právě tuto odlišnost a že bude celý život nešťastný. Bohu díky se mé podezření nepotvrdilo, udělal velký vývojový skok a ve svých čtyřech letech je z něj téměř běžné dítě.
Pokud by ale tvůj syn nějakou diagnozu z PAS měl, je lepší vědět to co nejdřív, protože čím dřív víš, tím více na jeho "pomoc" můžeš podnikat. (APLA, nalezení nejvhodnější školy, tvé a manželovo sebevzdělávání, psychologická pomoct atd. atd.)
Držím palce, ať je tvůj synek taky jen trochu jiný a s přibývajícím věkem čím dál tím stejnější jako ostatní!
F.
Předchozí