| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Turbínko,
já si myslím, že AS je hodně proměnlivý, ty děti prochází různými fázemi - někdy je problém to, jindy zase ono - takže někdy se může dítě jevit jako hyperaktivní, zaostalé, hluché, depresivní, agresivní... Z mého vnímání diagnozy AS mi přijde pozitivní to, že můžu tyhle věci vyloučit jako problém - jsou jen symptomem, výsledkem nějaké situace / fáze (už dvakrát mi bylo sděleno, že je Tom těžce mentálně retardovaný ~t~ - pokud se mu někdo znelíbí, tak on toho člověka bude ignorovat a i na dotazy typu "a jak se jmenuješ, chlapečku" bude reagovat tupým pohledem do blba).
My budeme běhat po vyšetřeních teď - hnacím motorem je školní psycholog, který vyzkoumal, že Tom je depresivní - což je podle mě totální hovadina. Ano, pro Toma je spousta drobností (konec přestávky) katastrofou a reaguje nepřiměřeně, ale 90% času je normální veselé spokojené dítě. A já potřebuju školního psychologa "přebít" nějakou vhodnější diagnozou - protože potřebuju aby škola s Tomem nakládala nějak přiměřeně jeho diagnoze a potřebám.... jsou to maličkosti, ale Tom opravdu jde zastavit (když se hysák chytne v začátku) a dá se mu spousta věcí vysvětlit.

K té integraci... my naštěstí žijeme v oblasti, kde je PAS každej druhej ~t~. Většina našich kamarádů jsou pěkní exoti, takže tady je podle mě docela v pohodě. Něco si zvyknou exoti, něco si zvykne okolí - ale hlavně okolí vidí, že tihle exoti jsou poměrně úspěšní v životě (práce), takže je berou jenom jako trošku výraznější podivíny a jsou v pohodě...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.